İçeriğine katkı koyduğum ve sunuculuğunu yaptığım İzdüşüm belgeseli dünyadaki mimarlık ve sanat akımlarının Türkiye topraklarındaki yansımalarını ekran taşımayı hedeflemişti. TRT Belgesel’de yayınlanan ve TRT iç yapım ekibi tarafından hazırlanan İzdüşüm Türkiye’deki Art Nouveau ve Modernizm yansımalarını iki bölüm halinde 2017 yılında ekranlara taşıdı
1. Bölüm İstanbul'da Art Nouveau
Türkiye’deki mimarlık kültürünün gelişmesine katkı sağlamanın yanı sıra ülkemizin kültür, sanat ve mimarlık alanındaki zenginliğini yansıtacak bir belge olmayı amaçlayan İzdüşüm belgeseli ilk bölümüyle Türkiye’deki Art Nouveau mimarlık mirasına odaklanıyor. 19. yüzyılda dünyada sanayi devriminin ardından ortaya çıkan standartlaşma ve zanaattan kopuşa bir tepki olarak doğan Art Nouveau’ nun, çöküş dönemindeki Osmanlı’nın kalbi İstanbul’da, özellikle Galata ve Pera’ da kendine nasıl geniş bir yer bulduğu, Sultan II. Abdülhamit’in hamiliğinde nasıl yaygınlaştığını izleyeceğimiz belgeselde, konutlardan camilere, dini yapılardan bu coğrafyada inşa edilmiş ilk moda evine kadar onlarca farklı yapıyı görmek mümkün. Geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz değerli akademisyen Prof.Dr. Afife Batur'un danışmanlığında hazırlanan belgesel 2017 yılında yayınlandı.
2. Bölüm Modern Ankara Mimarlığı
Mimar Müge Cengizkan’ ın içeriğini hazırladığı ve mimar Banu Uçak’ın sunduğu İzdüşüm Belgeseli’nin ikinci bölümü yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkiye topraklarına armağan ettiği ve sadece bir mimarlık akımı olarak değil, modern bir Türkiye kurma projesinin yansıması olarak ortaya çıkan modern mimarlık mirasına odaklanıyor. 20.yy’da sıfırdan kurulan bir başkent olan Ankara’da aslında herkesçe bilinen yapılar, bilinmeyen, görünmeyen mekanları ve mimari detaylarıyla anlatılıyor.